16 Haziran 2008 Pazartesi

TERBİYELİ SULU KÖFTE


...Yeni şablon ve yeni bir tarif ile herkese merhabalar. Biliyorum yine uzun bir ara verdim ama bu ara sırf bloğumda değil bütün hayatımda gerçekleşti ve bir aydır bir türlü üstünde çalışamadığım tezimle uğraştım. Bittimi diye sorarsanız hayır ama epey yol katettim. Ve eski düzenime geri dönebilirim. Bu arada gerçektende fazla yemek yapamadım ve eşim isyan etmek üzeredeydi ki bu sulu köfteyi ve yanına bulgur pilavı yaptım. :) Köfteyi kopar at kurabiyesininde tarifini aldığım sofra dergisinden aldım ama malzeme listesine 2 yumurta daha ekledim. Biri köftenin içine biri terbiye sosunun içine. İşte malzeme listesi...
Malzemeler;
1 havuç
1 patates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
7-8 su bardağı su
Köftesi için;
150 gr dana kıyma
1 kahve fincanı pirinç
1 soğan
1 yumurta
maydonoz
tuz, karabiber
Soso için;
1 yumurta
1 limon suyu
2 yemek kaşığı un
tuz
Yapılışı;
  • Havuç ve patates dilediğiniz şekilde doğrayıp su ve yağ ile birlikte tencereye konulup kaynamaya bırakılır.
  • Bu arada köfte için gereken malzemeler yoğrulur. ( Kendime not: birdaha soğanı rendele veya robottan geçir!!! Okuyuculara not: ben soğanı elde doğradım köfteleri küçük küçük yuvarlarken soğanlar biraz büyük kaldı ve köfteler parçalandı. )
  • Bir tepsiye un serpilir. Küçük küçük yuvarlanan köfteler tepside una bulanır.
  • Kaynamakta olan havuçlu ve patatesli suyun içine atılıp pişirilir.
  • Sos için gerekli malzemeler iyice çırpılır.
  • Köfteler piştikten sonra suyundan biraz alınıp sos ile karıştırılırki sostaki yumurtalar pişmesin.
  • Ilık olan sos tencereye ilave edilir, karıştırılıp bir iki taşım kaynatılıp ocaktan alınır.
Afiyet olsun.....

1 yorum:

  1. tezinde basarilar dilerim,sulu köfte nefis görünüyor eline saglik canim

    YanıtlaSil