18 Haziran 2008 Çarşamba

TAVUKLU BEZELYE


......Pazarda bezelyenin bol olduğu bir dönemde yemeğini yapmadan olmazdı. Şimdiye kadar hep zeytinyağlısını yapardım birde tavuklusunu deniyim dedim. Bu daha güzel oldu bence. Sizlerede tavsiye ederim. Bu hafta daha fazla bezelye alıp buzluğa koymayı düşünüyorum. Ama daha önce bir araştırma yapmam gerek. Acaba haşlanıp mı konuyo çiğ mi???

.......Bu arada blogcu arkadaşlara bir sorum olacak. Aranızda google'ın Adsense özelliğini deneyen veya ne olduğunu nasıl çalıştığını bilen var mı?


Malzemeler

Yarım kg bezelye
2 parça tavuk göğsü
1 soğan
1 patates
1 havuç
1 sivri biber, (1/2 közlemelik kırmızı biber)
1 domates
salça, sıvıyağ
tuz, kırmızı pulbiber

Yapılışı

Soğan yemeklik doğranıp bir tahta kaşığı sıvı yağda kavrulmaya başlanır.
İçine küçük küçük doğranmış sivri biber ile kırmızı biber ilave edilip kavrulur.
Küçük doğranmış tavuklar ilave edilip pişirilir. Domates ve salçada ilave edilir.
Pişince bezelye, patates ve havuç ve biraz sıcak su ilave edilip kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirilir. Tuzu biberi ayarlanıp servis yapılır.

Afiyet olsun.........

0 yorum:

yorumlarınız için teşekkürler