18 Nisan 2008 Cuma

MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI------KAPUSKA


....Önceki yazımda dediğim gibi pirinç yerine alternatifleri kullanmaya başladık bile. İlk olarak mercimekli bulgur pilavını denedim ve çok memnun kaldım. Çok beğenerek yedik. Tavsiye ederim. Bu arada arkadaşlar ben hiçbir yemeğimde margarin veya tereyağı kullanmıyorum (Kurabiyeler hariç). Siz isterseniz bu pilava tereyağ katın eminim çooook daha lezzetli olacaktır.
MALZEMELER
  • 1 soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1.5 su bardağı kaynar su
  • sıvıyağ
  • Tuz, Karabiber
YAPILIŞI
  • Yemeklik doğranmış soğanı yağda kavurun.
  • Salçayı ilave edip bir iki kere çevirin.
  • Mercimeği, bulguru, suyu, tuzu ekleyip kısık ateşte pişirin.
....Diğer yemeğimiz kapuska. Önceden yaptığım lahana sarmasından arta kalan yaprakları ve pirinci değerlendirmek üzere buzluğa kaldırmıştım. Kısmet bugüneymiş. Onlardan bu yemeği yaptım. Yalnız benim kıyma ile pek aram olmadığı için herzamanki gibi kıymasız pişirdim. (eşim bu durumdan pek muzdarip:) Oyüzden size tavsiyem (ki bende birdahaki sefere kıymalı yapacağım) kıymalı pişirmeniz.
MALZEMELER
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • lahana sapmasından kalan yapraklar
  • 1 avuç pirinç (veya artan pirinçler)
  • Tuz, kırmızıpul biber
YAPILIŞI
  • Soğan yemeklik doğranıp yağda kavurulur.
  • Salça ilave edilip bir iki kere çevirilir.
  • Lahana yaprakları ilave edilir.
  • Yumuşayınca pirinç ve biraz su ilave edilir.Pişirilir.
  • Tuzu ve bahaartı ayarlanır.
AFİYET OLSUN................

6 yorum:

  1. Hiç pişirmedim ama kapuskaya bayılırım, hele de bol pulbiberli olursa :) Bulgur pilavı da çok güzel olmuş, ellerine sağlık, ben de mercimekli deneyeyim..

    YanıtlaSil
  2. ÖGLE SAATI TAM ÖGLE YEMEGINE HAZIR KONDUM;COK SEVERIM BULGUR PILAVINI;KAPUSKAYI BENDEN BASHA YIYEN OLMADIGI ICIN EVDE ARADA BIR PISIYOR;HAZIR TABAGI ALIP GIDIYORUM ;CANIM ELINE SAGLIK

    YanıtlaSil
  3. Mercimekli bulgur pilavina bayilirim. Evde yeterli sebze ya da et olmadiginda cankurtarandir. Annem eve her uzaktan gelisimde bunu mutlaka yapardi. Cunku en favori yemegimdir. Yaninda da ayran, cacik ya da yogurtla harika olur. Ayrica iddia ediyorum bu pilavi butun cocuklar severek yer. Ellerine saglik, bugunun menusu icin bana fikir vermis oldun.
    Ayrica Dr.Oz mercimekli pilavla yogurdu tam bir ogun olarak onermisti diye hatirliyorum. Yani saglikli mi saglikliii

    YanıtlaSil
  4. zerrin - misss18 Nisan 2008 14:47

    canımm Öznur, bende kıymayı sevmem yemeklerde.. ama hem kapuskaya hemde bulgur pilavına bayılırım.

    ellerine sağlık.

    sıcacık sevgiler.
    www.misssgibi.com

    YanıtlaSil
  5. Hepinize güzel yorumları için teşekkür ederim.

    Anlaşılan bulgur pilavı herkes tarafından seviliyor. Hepimize afiyet olsun o zaman...

    YanıtlaSil
  6. öznurcum, mercimekli bulgur pilavını çok severim.kapuskayla ikisi çok da güzel yakışır.ellerine sağlık canım.
    öpüyorum sevgiler..

    YanıtlaSil