31 Mart 2008 Pazartesi

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 20--- KOPAR AT KURABİYESİ


Yeni yemek kitabım...
Reklam olmasın ama sabah gazetesinin promosyonu.
Yani kupon biriktererek aldım. Ama birdaha kimse bana kupon biriktirtemez :))))))))))
Ama kitabımdan memnunum içinde güzel yapılabilir tarifler var. Öyle çok uçuk kaçık tarifler yok yani.
İlk denemem kopartma kurabiye oldu. Bu tarifi porselen demlik çay saati 20 ' ye ev sahipliği yapan http://www.mucizebenibul.blogcu.com/ için hazırladım.Kendisine kolay gelsin.
Yalnız tarifte yaklaşık 30 adet çıktığını yazdığı için ben biraz malzemeyi azalttım ama burda kitaptaki ölçüleri vereceğim. Denemenizi tavsiye ederim güzel oldular.
Malzemeler
  • 3 adet yumurta
  • 125 gr margarin (oda sıcaklığında)
  • 1+1/2 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı kuru dut (ben kullanmadım çünkü yoktu:)
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık (ceviz kullandım)
  • 1 çay bardağı damla çikolata
Yapılışı
  • Yumurtayı margarini toz şekeri iyice karıştırın.
  • Diğer bütün malzemeyi ekleyip yoğurun.
  • Hamura şakil vermeden koparıp koparıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecede pembeleşene kadar pişirin.
Benim hamurum zaten biraz cıvık olmuştu istesemde şekil veremezdim ;)))

4 yorum:

  1. tarifini aldım arkadaşım
    ancak benim ev sahipliğimi
    http://mucizembenibul.blogcu.com
    olarak kural gereği belirtmen gerekiyor.
    katılımın için teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Öznurcum çok teşekkür ederim
    görüşmek üzere
    güzel yorumlarda buluşalım

    YanıtlaSil
  3. öznurum ellerine saglik canimm cok güzel görünüyorlar .. ooohh iyimis kopar at kopar at :)) ben benim prensese söyliyeyim o yapar :)

    kitabinda hayirli olsun canim...diger tarifleride bekliyoruz ;)

    kocaman öpüldün ...

    YanıtlaSil
  4. selam kurabıyelrın çok lezız gozukuyor.elleıne sağlık...

    YanıtlaSil