23 Mart 2008 Pazar

ZEYTİNYAĞLI LAHANA SARMASI



Ve en sonunda dijital bir fotoğraf makinem var. :)))))))))) Yardımcı olan bütün arkadaşlara teşekkür ederim. Daha henüz ışık ayarlarını tam olarak öğrenemedim ama böyle bile çok güzel bence... Yeni makinemle ilk resmim lahana sarmalarım.

Malzemeler


  • 1 lahana
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 2 soğan
  • 1 domates
  • 1 çay bardağı kaynar su
  • 1 limon suyu
  • tuz, karabiber, nane
    1 su bardağı sıcak su
Yapılışı

Lahana yapraklarına ayrılıp yıkanır.
Kaynar tuzlu suda 3-5 dakika haşlanır.
İçi için soğanlar yemeklik doğranıp yağda kavrulur.
Yarım saat sıcaksuda bekletilmiş pirinçler süzülüp yıkanır.
Pirinç soğana eklenip kavrulur. Domates eklenir.
Baharatları eklenip bir çay bardağı kaynar su konup kapağı kapatılır.
Kısık ateşte 5-10 dakika pişirilir.
Lahana yapraklarının kalın sapları kesilir. İçi konulup yuvarlak veya üçgen sarılır.
Tencerenin altına kesilen lahana sapları dizilir. Sarmalar tencereye dizilir.
1 su bardağı sıcak suya limon suyunu, tuzu ve biraz yağ koyup dolmaların üstüne gezdirilir.
Üstüne tabak kapatılıp kısık ateşte 40-45 dakika pişirilir.

3 yorum:

  1. çok ama çok severim lahana dolmasını,seninkilerde çok lezzetli duruyorlar:)ellerine sağlık.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. canım makinan hayırlı olsun.....

    güle güle kullan...zamanla özelliklerini keşfedersin......

    ellerine sağlık sarmalar harika görünüyor.....

    YanıtlaSil
  3. ay en sevdigim yemek elelrine saglik sevgiler

    YanıtlaSil