21 Ağustos 2009 Cuma

GÖÇMEN PİLAVI

Herkese hayırlı Cumalar ve Ramazanlar,
Bu tarifim Lezzet dergisinden. Yalnız bir iki ufak değişiklik yaptım. (Örneğin tereyağ kullanmadım, zeytinyağ yerinede çiçekyağ kullandım. Ama bence mutlaka tereyağ kullanın benimkinin tadı biraz yavan olmuştu. ) Ama ben kendi tarifimi vermek istiyorum.

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
1 avuç kadar taze fasülye
1 adet rendelenmiş domates
3 su bardağı sıcak su
tuz

YAPILIŞI

Fasülyeler kaynar suda haşlanır.
Soğan yemeklik doğranıp sıvıyağda kavrulur. Domates eklenip biraz daha kavrulur. Pirinçleri ekleyip kavurmaya devam.
Sıcak su ve tuz pirinçlere eklenir.
Pişmeye yakın haşlanmış fasülyeler eklenip tekrar pişmeye bırakılır.

Ramazanda misafirlere değişik bir pilav sunmak isteyenler için bence ideal. Şahsen ben ilk gelen misafirlerime yapmayı düşünüyorum. Sağlıcakla kalın.
Afiyetle...

5 yorum:

  1. çok güzel ve degişik bir tarif.ellerinize saglık.tereyagı pilava çok lezzet katıyor.hayırlı ramazanlar.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Mmmm... Dibleye benzemiş, tabii bu daha pilavvarı, diblede fasulye çoktur. Bu yaz hiç yapmadım yapsam ya.

    YanıtlaSil
  3. Gün batar usul usul...Kararir Gece... Yeniden doğar hersey....
    " Her sey bitti" dedigin bir anda Mübarek Ramazan ayının
    gönlünde huzur kokulu bir gül kök salmasina vesile olmasi temennilerimle....

    YanıtlaSil
  4. hoşgeldin canım.bende uzun zamandır yoktum.
    pilavın görüntüsü nefis.ellerine sağlık.
    hayırlı ve bereketli ramazanlar diliyorum.
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. selam....hiç yemedim... değişik bir pilav
    olmuş .ellerine sağlık..

    YanıtlaSil