Bu tarifte Lezzet dergisinden.
Tarif gene tarafımdan biraz değişikliğe uğradı.
MALZEMELER
2 kabak
Kaplama harcı için;
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı su
Tuz, karabiber
Sosu için;
4 yemek kaşığı yoğurt
3-4 dal taze soğan
dereotu, maydanoz
sarımsak
tuz
YAPILIŞI
Kabaklar temizlenip halka halka doğranır.
Kaplama harsındaki malzemeler iyice karıştırılır.
Kabaklar bu harca bulanıp kızartılır.
Sos için gerekli malzemeler karıştırılır.
Kızarmış kabaklarla servis edilir.
Afiyetle yenir. :)
Not: Benim kabaklar biraz kalın doğrandığı için midir köy kabağı oldu için midir bilmem çiğ kaldılar. :(
Çok güzel görünüyor canım.
YanıtlaSilSevgiler.
Canım çok nefis gözüküyor ellerine sağlık tadı çok güzel olmuştur mutlaka köy kabağı nasıl tatlı oluyor :)mis gibi.Hayırlı ramazanlar canım sevgiler selamlar..
YanıtlaSilçok enfes görünüyor bu kabaklar. çiğ kalmışlar ama çıtır çıtır gibiler:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım..