Herkese hayırlı Cumalar ve Ramazanlar,
Bu tarifim Lezzet dergisinden. Yalnız bir iki ufak değişiklik yaptım. (Örneğin tereyağ kullanmadım, zeytinyağ yerinede çiçekyağ kullandım. Ama bence mutlaka tereyağ kullanın benimkinin tadı biraz yavan olmuştu. ) Ama ben kendi tarifimi vermek istiyorum.
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
1 avuç kadar taze fasülye
1 adet rendelenmiş domates
3 su bardağı sıcak su
tuz
YAPILIŞI
Fasülyeler kaynar suda haşlanır.
Soğan yemeklik doğranıp sıvıyağda kavrulur. Domates eklenip biraz daha kavrulur. Pirinçleri ekleyip kavurmaya devam.
Sıcak su ve tuz pirinçlere eklenir.
Pişmeye yakın haşlanmış fasülyeler eklenip tekrar pişmeye bırakılır.
Ramazanda misafirlere değişik bir pilav sunmak isteyenler için bence ideal. Şahsen ben ilk gelen misafirlerime yapmayı düşünüyorum. Sağlıcakla kalın.
Afiyetle...
çok güzel ve degişik bir tarif.ellerinize saglık.tereyagı pilava çok lezzet katıyor.hayırlı ramazanlar.sevgiler.
YanıtlaSilMmmm... Dibleye benzemiş, tabii bu daha pilavvarı, diblede fasulye çoktur. Bu yaz hiç yapmadım yapsam ya.
YanıtlaSilGün batar usul usul...Kararir Gece... Yeniden doğar hersey....
YanıtlaSil" Her sey bitti" dedigin bir anda Mübarek Ramazan ayının
gönlünde huzur kokulu bir gül kök salmasina vesile olmasi temennilerimle....
hoşgeldin canım.bende uzun zamandır yoktum.
YanıtlaSilpilavın görüntüsü nefis.ellerine sağlık.
hayırlı ve bereketli ramazanlar diliyorum.
sevgiler..
selam....hiç yemedim... değişik bir pilav
YanıtlaSilolmuş .ellerine sağlık..