18 Mart 2009 Çarşamba

KABAK TATLISI

MALZEMELER
Bal kabağı
Toz şeker
Ceviz
YAPILIŞI
Kabakların kabuklarını soyulup küçük parçalara ayrılır.
Tencereye bir sıra dizilip üstüne toz şeker serpilir. Kabaklar bitene kadar aynı işlem tekrarlanır.
Tencerenin ağzı kapatılıp buzdolabında 1 gece bekletilir. (ki kabak kendi suyunu salsın)
Ertesi gün, hiç su eklemeden kaynayana kadar yüksek daha sonra kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirilir.
Soğuduktan sonra dövülmüş ceviz ile servis edilir.
Afiyetle yenir...

6 yorum:

  1. Balkabağını çok severim tabiki tatlısınıda:)
    Ellerine sağlık tam kıvamında görünüyor:)

    YanıtlaSil
  2. kabak tatlısı nefis görünüyor.ellerinize saglık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. En sevdigim tatlidir,otelde tatildeyken hergün bikmadan yemisimdir kabak tatlisini,görüntü harika olsaydida yesekydik göz hakki icin,eline saglik canim
    sicacik sevgiler

    YanıtlaSil
  4. İyi hafta sonları.
    Hayırlı cumalar.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. çok muhteşem görünüyor ellerine sağlık canım sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık ablacığım ben de kabak tatlısını çok severim babam da süper yapar bilirsin :) seninki de enfes

    YanıtlaSil