Herkese iyi Pazarlar,
Yine bir annane yemeği ile karşınızdayım. Ve yine malzemelerin miktarı göz kararı ne yazıkki.
Mısır bulgurunu köylü pazarlarından veya aktar gibi yerlerden temin etmeniz mümkün. Bizimki tabiiki Kastamonudan gelme.
MALZEMELER
Mısır bulguru
1 adet kuru soğan
Sıvı yağ
Tuz
Su
YAPILIŞI
Mısır bulgurunu bir gece suda bekletiyoruz.
Ertesi gün hiç süzmeden ocağa koyup sürekli karıştırarak yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Su miktarını ayarlamak sizin elinizde sulu severseniz fazla su ilave edebilirsiniz.
Diğer yandan 1 adet yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağda esmerleşinceye kadak kavuruyoruz.
Pişen bulgura soğanı ilave edip afiyetle yiyoruz.
Tavsiye yoğurt ile servis edin.
Dertlerimiz kum tanesi kadar küçük, sevinçlerimiz nisan yağmuru kadar bol olsun. Bu mübarek geceniz sevapla dolsun. Kandiliniz mübarek olsun.
YanıtlaSilselam canım öncelikle kandilini kutlarım.sonradan türeyen günlere çok alışamadım ben ama olsun kadınlar gününüde kutlarım.yemeğine gelince yıllardır bu yemeği yemedim reddettim geçen yıl yediğim zaman böyle bir lezzet olamaz dedim
YanıtlaSilgeçen günleri kayıp saydım annemin yaptıgından farklı bir tarif bende deneyeceğim ellerine sağlık sevgilerimle...
Hiç duymadığım bir yemeği daha öğrenmiş oldum:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Hayırlı ve bereketli kandiller..
Ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor.
Hiç duymamıştım daha önce.
Sevgiler.
çok severim yöresel yemekleri ellerine sağlık canım harika görünüyor...
YanıtlaSilablacım son günlerdeki bu topragına donüş niye :) canım ellerine sağlık
YanıtlaSilyöresel nefis degisik bir yemek olmus,doyurucu lezzetli görünüyor eline saglik canim
YanıtlaSilBu akşam blogunuzu tanıma fırsatım oldu. Merak ettiğim tariflerinizi dikkatlice okudum.
YanıtlaSilYorumların dili usulen hep gönül alıcı sözlerle başlar ve biter. Yazacaklarım usulün dışında olacaktır. Blogunuz ve tarifleriniz güzel. Özellikle 'Mısır Bulguru' yemeğinizi merak ettim. Mutfakta malzemeleri var deneyeceğim. Bildiğim ince bulgurla yapılan bir çeşit yemeğe birebir benziyor. Özellikle soğanın karamelize edilişiyle yemeğe verdiği o aroma ve tadı hissedebiliyorum.
Çocukluğumda tatdığım bu lezzeti "MISIR BULGURU" tarifinizle hatırlattığınız için, teşekkürler.