11 Ağustos 2008 Pazartesi

KOLAY TAZE FASÜLYE YEMEĞİ



Bildiğniz üzere bir sebze yemeği yapmak için önce soğan kavrulur. Sonra domatesi eklenir. Salçası, sebzenin kendisi falan filan.

Süper basit bir yöntem keşfettim. :) Eminim çoğunuz önceden biliyodur. Herşeyi aynı anda koyup pişirme yöntemi.


MALZEMELER

1/2 kg taze fasülye
1 soğan
1 büyük domates
tuz, sıvı yağ

YAPILIŞI

Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp tencerenin dibine yayın.
Ayıklanmış fasülyeleride üzerine yayın.
En üste kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesleri yayın.
Tuzunu ve yağını ayarlayın.
En küçük ocakta kısık ateşte pişirin.

Not: Benim hiç su koymama gerek kalmadı. Eğer yemeğinizi bol sulu seviyorsanız pişme esnasında biraz kaynar su koyabilirsiniz.


AFİYET OLSUN.......

0 yorum:

yorumlarınız için teşekkürler