Malzemeler
- 1 su bardağı aşurelik buğday
- 3 su bardağı yoğurt
- 1 tane et bulyon
- 1 soğan
- Tuz, nane, kırmızı pulbiber
- Buğdayı bir gece önceden ıslatın.
- Ertesi gün iyice haşlanır.
- Yoğurt iyice çırpılıp, buğdayın suyu ile seyreltilip, buğdaya eklenir.
- Başka bir yerde yemeklik doğranmış soğan pembeleşene kadar kavrulur.
- Soğana nane ve kırmızı biberde eklenip biraz daha kavrulur.
- Ocaktan alınmış çorbaya tuzu ve soğanı ilave edilir.
NOT: Yoğurdun kesilmemesi için tuzu en son atılır, tencerenin kapağı kapatılmaz ve yoğurt ilave edildikten sonra fazla kaynatılmazmış.
Afiyet olsun
selam canım.çok severim ve kışın sıkca pişiririm bugday çorbasını..eline saglık..nefis görünüyor.sevgilerimle.
YanıtlaSilbu çorbadan sonra banada pişireceksin tamam mı ablacım :)) nefis görünüyo.
YanıtlaSilöznurcum, buğday çorbasını çok severim.hem besleyici hem lezzetli.ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilöpüyorum kocaman sevgiler..
ellerine saglik canimmm, nefiss olmus corban...
YanıtlaSilBugdaylarinla (etli) yemekde yapabilirsin... (mesela ke$kek)
kocaman sicacik sevgilerimle... öpüldün ...
ellerinize sağlık. hemen şimdi yapmak için buğday ıslıyorum. Yarın tada diğer günlerde bloguma koyabilirim. izniniz olursa. www.guzelevim.blogspot.com
YanıtlaSilSağolun arkadaşlar güzel yorumlarınız için.
YanıtlaSilTamam özgecim sen yeterki bana gel ben sana istediğin herşeyi yaparım kardeşim. :)))
Hasret'ciğim evet keşkeki duymuştum ama biraz zor galiba yapılışı. Yinede boş bi vaktimde denemeye değer.
Gülten'ciğim tabiikide koyabilirsin bloğuna sormana gerek bile yok. Sanada şimdiden afiyet olsun.:)Ellerine sağlık