1 Mart 2008 Cumartesi

MERCİMEK KÖFTESİ

Bütün hafta sonu boyunca mercimek köftesi yedik. biz çok beğendik inşallah sizde beğenirsiniz.
Bir püf noktası acısı ve taze soğanı bol olunca çok daha güzel oluyor.


Malzemeler
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 lt su
  • 2 su bardağı ince bulgur (kısırlık)
  • 2 adet kuru soğan
  • 8-10 dal taze soğan
  • 1 limon suyu
  • Sıvıyağ
  • Salça
  • Tuz, baharat

Hazırlanışı

Kırmızı mercimekler yıkandıktan sonra 1 lt su ile ocağa konur ve yumuşayana kadar pişirilir.

İçine bulgur eklenip iyice karıştırılır.

Ocağın altı ve tencerenin kapağı kapatılıp dinlenmeye bırakılır.

Soğanlar yemeklik doğranıp yağda kavrulur.

İçerisine salçada eklenip 1-2 kere çevrilip ocaktan alınır. Soğumaya bırakılır.

Bulgurlu karışıma taze soğan hariç bütün malzemeler eklenip iyice yoğrulur.

Taze soğanlar da eklenip yoğurulur.

Elde resimdeki gibi şekiller verilir.

Afiyet olsun.

0 yorum:

yorumlarınız için teşekkürler