Bir püf noktası acısı ve taze soğanı bol olunca çok daha güzel oluyor.
Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 lt su
- 2 su bardağı ince bulgur (kısırlık)
- 2 adet kuru soğan
- 8-10 dal taze soğan
- 1 limon suyu
- Sıvıyağ
- Salça
- Tuz, baharat
Hazırlanışı
Kırmızı mercimekler yıkandıktan sonra 1 lt su ile ocağa konur ve yumuşayana kadar pişirilir.
İçine bulgur eklenip iyice karıştırılır.
Ocağın altı ve tencerenin kapağı kapatılıp dinlenmeye bırakılır.
Soğanlar yemeklik doğranıp yağda kavrulur.
İçerisine salçada eklenip 1-2 kere çevrilip ocaktan alınır. Soğumaya bırakılır.
Bulgurlu karışıma taze soğan hariç bütün malzemeler eklenip iyice yoğrulur.
Taze soğanlar da eklenip yoğurulur.
Elde resimdeki gibi şekiller verilir.
Afiyet olsun.
0 yorum:
yorumlarınız için teşekkürler