11 Mart 2008 Salı

KARNABAHAR SALATASI


Benim gibi sadece kendisi için yemek yapmayı sevmeyip bütün günü atıştırarak geçirenler için ideal bir atıştırmalık.
Malzemeler
1 adet karnabahar
yoğur
sarımsak
sıvıyağ
nane kırmızıbiber
sumak
Hazırlanışı
Karnabaharlar çiçeklerine ayırıp yıkadıktan sonra tuzlu suda haşlanır.
Sarımsak dövülüp yoğurt ile karıştırılır.
Yağda baharatlar hafif yakılır.
Haşlanmış karnabaharların üstüne önce yoğur sonra yağ gezdirilir.
Not:
Yoğurdunuz katı olursa daha iyi çünkü sonradan biraz sulanıyor.
Karnabaharları haşlanmış olarak dolapta muhafaza edebilir, böylece bu salatayı hemen hazırlayabilirsiniz.

0 yorum:

yorumlarınız için teşekkürler