Dün akşam televizyon izlerken gördüm bu yemeğin yapılışını. Yöresel bir yemekti ama unuttum hangi yöreye ait olduğunu. Tereyağ kullanmamama rağmen çok güzel oldu. Eminim tereğalı süper olur. pilavın yanınada da çoban salata yaptım. İşte akşam menümüz. :)
Malzemeler
- 1 baş soğan
- 200 gr kuşbaşı et
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardaği kaynar su
- tuz, karabiber
Hazırlanışı
Pirinç tuzlu suda ıslatılır.
Soğan yemeklik doğranıp yağda kavurulur.
Etler ilave edilip pişirilir. Tuzu karabiberi ayarlanır.
Pirinç etlerin üzerine yayılıp su dikkatlice konur.(etlerin su yüzüne çıkmaması için)
Tuzu kontrol edilip tencerenin kapağı kapatılır.
Kısık ateşte pişirilir.
0 yorum:
yorumlarınız için teşekkürler