31 Mart 2008 Pazartesi

ETLİ NOHUT

Bu haftasonu pazar günü olsun evdeydim. Mutfağa girme ve Lost'un 6. ve 7. sezonunu izlemeye fırsatım oldu. Fırsattan istifade etli nohut, bulgur pilavı ve kurabiye yaptım. Ama galiba evimizin önünde olan türk telekom kazı çalışmaları yüzünden internetimiz kesikti ve bloğa ekliyememiştim.

Birde arkadaşlar yorumlar kısmına gelen bir mesajı sizlerle paylaşmak istedim. 31.03.2008--13.04.2008 Tarihleri arasında PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİNİ www.mucizembenibul.blogcu.com yapmaktadır. haberiniz ola. :)



Şimdik yemeğimize geçelim. Valla doğruyu söylemek gerekirse hiç bir ölçü yok. Hepsi göz kararı.
O yüzden uzun uzun yazmıyacağım. Zaten eminim bütün arakdaşlar biliyorlardır ve benden güzel yapıyorlardır. Çünkü ben başlamadan önce uzun uzun düşündüm; soğanı etle birlikte mi kavursam, ikisini ayrı ayrı mı kavursam, önce soğanı kavurup eti ekleyip öyle mi kavursam ??????????? Ve en sonuncusunu yapmaya karar verdim. :)




2 soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağ ile düdüklü tencerede biraz kavurdum. İçine kuşbaşı doğranmış etleri koyup kavurdum. Salça ekledim. Bir gece önceden ıslatılmış nohutları ve biraz su ekleyip düdüklünün kapağını kapatıp pişmeye bıraktım. Yalnız biraz erken altını kapattığım için düdüklünün ağzını açtıktan sonra da pişirmeye devam etmek zorunda kaldım. Düdüklü tencerenin kötü tarafı yemeği kontrol edemiyorsun. :(

Afiyet olsun........

1 yorum:

  1. lam..bayılırım etli nahuta.yanına şölee bir pilav ve turşu:)))pek canım çekti valla....eline saglık canım.sevgilerimle.

    YanıtlaSil