Malzemeler
- 2 demet karalahana
- 2 soğan
- yarım kg kıyma
- 1 domates
- 3/4 su bardağı pirinç
- sıvıyağ
- tuz, karabiber, nane
Yapılışı
Karalahanaların saplarını kesip yıkayın.
Kaynar tuzlu suda 3 dakika haşlayın. Soğumaya bırakın.
Soğanları yemeklik doğrayın. Domateslesi minik minik doğrayın.
Soğanı, kıymayı, domatesi, salçayı, pirinci, baharatları iyice yoğurun.
Lahanaların kalın damarını kesin veya bıçağın arkası ile ezin.
yaprağın iç kısmına kıymalı haçtan koyup sarın.
Tencerenin dibine artan lahanalardan dizip sarmaları dizin.
1 su bardağı suya biraz tuz salça ve yağ koyup karıştırın. Bunu sarmaların üzerine gezdirin.
Sarmaların üstüne bir tabak kapatın. Kısık ateşte pişirin.
Yoğurt ile servis yapın. Süper bir ikili oluyorlar.
NOT: Ben bu yaprak sarma işinde hala acemi olduğum için uzun yaprakları uzunlamasına ortadan ikiye kesip muska böreği gibi sardım. Bunu ilk portakal ağacında görmüştüm.
Afiyet olsun.........
öznurum,
YanıtlaSilpek severim kara lahanayı. bu sene hiç yiyemedim. canım istedi.
ellerine salık
sevgiler
www.misssgibi.com
çok güzel görünyor,lezzetide güzel olduğu belli hemen bitmesinden:)ellerine sağlık.
YanıtlaSilsevgiler
Bu kalan 3 tane bana yetmez ama aldim gittim desem...
YanıtlaSilEllerine saglik cok severim..
Iyi geceler
SEVGILER
hayatım benim eşim trabzonlu o yüzden arada bir bende yapıyorum ama pirinç yerine mısır yarması kullanıyorum rahmetli kayınvalidem öyle öğrettiği için dışına çıkamıyorum ihanet edecekmişim gibi :)))ama pirinçli başka yerde yedim o da çok lezzetli oluyor.o üç tane lahanaya da bayıldım...pek hoş durmuşlar :)))ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilharika görünüyor canım ellerine saglık kocaman sevgiler
YanıtlaSilmmmh nefisss olmus, sarmayi cok severim, ama kiymalisini :))
YanıtlaSilellerine saglik canim...
kocaman sicacik sevgilerimle ...
bende trabzonlu arkadaslarda yemistim nefis bir tadi vardi,senin sarmalarda cok güzel olmus baksana hemen yenmis sadece 3 tane kalmis eline saglik öznurcum
YanıtlaSil