28 Mart 2008 Cuma

KARALAHANA SARMASI

Neden sadece üç tanesinin fotoğrafını çektim dersiniz???? Pişer pişmez hepsi bitti ve son üç tane kalınca aklımız başımıza geldi de ondan. :))))))))))))))) Zaten azıcık olmuştu.

Malzemeler

  • 2 demet karalahana
  • 2 soğan
  • yarım kg kıyma
  • 1 domates
  • 3/4 su bardağı pirinç
  • sıvıyağ
  • tuz, karabiber, nane

Yapılışı

Karalahanaların saplarını kesip yıkayın.

Kaynar tuzlu suda 3 dakika haşlayın. Soğumaya bırakın.

Soğanları yemeklik doğrayın. Domateslesi minik minik doğrayın.

Soğanı, kıymayı, domatesi, salçayı, pirinci, baharatları iyice yoğurun.
Lahanaların kalın damarını kesin veya bıçağın arkası ile ezin.

yaprağın iç kısmına kıymalı haçtan koyup sarın.

Tencerenin dibine artan lahanalardan dizip sarmaları dizin.

1 su bardağı suya biraz tuz salça ve yağ koyup karıştırın. Bunu sarmaların üzerine gezdirin.

Sarmaların üstüne bir tabak kapatın. Kısık ateşte pişirin.

Yoğurt ile servis yapın. Süper bir ikili oluyorlar.

NOT: Ben bu yaprak sarma işinde hala acemi olduğum için uzun yaprakları uzunlamasına ortadan ikiye kesip muska böreği gibi sardım. Bunu ilk portakal ağacında görmüştüm.

Afiyet olsun.........

8 yorum:

  1. zerrin -misss28 Mart 2008 21:26

    öznurum,

    pek severim kara lahanayı. bu sene hiç yiyemedim. canım istedi.

    ellerine salık

    sevgiler
    www.misssgibi.com

    YanıtlaSil
  2. çok güzel görünyor,lezzetide güzel olduğu belli hemen bitmesinden:)ellerine sağlık.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Bu kalan 3 tane bana yetmez ama aldim gittim desem...
    Ellerine saglik cok severim..

    Iyi geceler

    SEVGILER

    YanıtlaSil
  4. hayatım benim eşim trabzonlu o yüzden arada bir bende yapıyorum ama pirinç yerine mısır yarması kullanıyorum rahmetli kayınvalidem öyle öğrettiği için dışına çıkamıyorum ihanet edecekmişim gibi :)))ama pirinçli başka yerde yedim o da çok lezzetli oluyor.o üç tane lahanaya da bayıldım...pek hoş durmuşlar :)))ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  5. harika görünüyor canım ellerine saglık kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  6. mmmh nefisss olmus, sarmayi cok severim, ama kiymalisini :))
    ellerine saglik canim...

    kocaman sicacik sevgilerimle ...

    YanıtlaSil
  7. DAVET

    PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 20 http://nasibim.blogcu.com/ ve http://selmahlc.blogcu.com/ tarafından hazırlanmıştır.
    Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
    Hanımlarla yapılan günlere,
    Beş çayına gelen misafirlere,
    Her biri birbirinden lezzetli tarifler.........

    ----------------------------------------------------------------------

    SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;31.03.2008--13.04.2008 Tarihleri arasında PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİNİ www.mucizembenibul.blogcu.com
    Yani BEN YAPACAĞIM SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLER KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ ETKİNLİĞİMİZE İNŞAALLAH.TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.VE TARİFİNİZE "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ "20" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI.TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI. GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR.BEN SİZE GERİ DÖNÜP.TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM.ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM SELAM VE SEVGİLERİMLE......

    YanıtlaSil
  8. bende trabzonlu arkadaslarda yemistim nefis bir tadi vardi,senin sarmalarda cok güzel olmus baksana hemen yenmis sadece 3 tane kalmis eline saglik öznurcum

    YanıtlaSil