23 Şubat 2008 Cumartesi

TON BALIKLI MAKARNA



Dün akşamki menümüzde sadece bu makarna vardı ve banada eşimede yettide arttı bile. Biz çok beğendik inşallah sizde beğenirsiniz. Tarifi http://www.arbella.tv/ den aldım. Ama malzemeleri biraz arttırdım ve salça ekledim. denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 1 kutu ton balığı
  • 4-5 dal yaşil soğan
  • 2 domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 3 sarımsak
  • 20 adet siyah zeytin
  • 200 gr mısır
  • sıvıyağ, tuz
  • dereotu

Hazırlanışı

Makarna kaynamakta olan biraz sıvıyağ ve tuz koyulmuş suda 10 dakika haşlanır.

Yeşil soğanlar doğranıp az yağda biraz kavrulur.

İçine dövülmüş sarımsaklar ilave edilip biraz daha pişirilir.

Zeytin ve mısırlar koyulup bir iki kere karıştırılıp küp küp doğranmış domatesler ilave edilir.

Domates suyunu bırakınca salça koyulup 2-3 dak. pişirilip ocaktan alınır.

Makarnaların suyu süzülüp sosla karıştırılır.

Yağı süzülmüş ton balığı fazla parçalanmadan makarnaya ilave edilir.

Dereotu ile süslenir.

Afiyet olsun....

0 yorum:

yorumlarınız için teşekkürler