Bu tatlıyı Hediye annemin Düzce'den gelecek olan misafirleri için yaptım. Tarif Devletşah'ın yalancı ekmek kadayıfı. Ben muhallebisinede biraz şeker ekledim. İnşallah güzel olmuştur :)
Malzemeler
- 1 paket tuzsuz etimek
- 15 yemek kaşığı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 lt süt 1 paket vanilya
- 7 yemek kaşığı irmik
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 2 paket krem şanti
- 2 su bardağı süt
- hindistan cevizi
Hazırlanışı
Etimekleri dikdörtgen borcama dizilir.
Şeker teflon tencerede esmerleşene kadar eritilir.
İçine 2 subardağı sıcak su koyup koyulaşana kadar kaynatılır.
Bu şerbet etimeklerin üzerine dökülüp çekmesi beklenir.
1 lt süt, irmik, vanilya ve 5 yemek kaşığı şeker sürekli karıştırılarak kaynatılır.
Biraz soğuyunca etimeklerin üzerine dökülüp soğumaya bırakılır.
Krem şanti 2 su bardağı süt ile çırpılıp tatlının üzerine yayılır.
Üzerine hindistan cevizi serpilir.
Buzdolabında 2-3 saat bekletilir
Tatlı çok tatlı olmuş. :) Birdahakine muhallebiye hiç şeker koymadan yapcam. Birde şerbetim etimeklere az gelmiş. Etimekler biraz kuru olmuş. Kare borcama yapsam belki tam olcak. Artık birdahakine.
YanıtlaSil