22 Şubat 2008 Cuma

ETİMEK TATLISI




Bu tatlıyı Hediye annemin Düzce'den gelecek olan misafirleri için yaptım. Tarif Devletşah'ın yalancı ekmek kadayıfı. Ben muhallebisinede biraz şeker ekledim. İnşallah güzel olmuştur :)



Malzemeler

  • 1 paket tuzsuz etimek

  • 15 yemek kaşığı şeker

  • 2 su bardağı su

  • 1 lt süt 1 paket vanilya

  • 7 yemek kaşığı irmik

  • 5 yemek kaşığı şeker

  • 1 paket vanilya

  • 2 paket krem şanti

  • 2 su bardağı süt

  • hindistan cevizi

Hazırlanışı


Etimekleri dikdörtgen borcama dizilir.
Şeker teflon tencerede esmerleşene kadar eritilir.

İçine 2 subardağı sıcak su koyup koyulaşana kadar kaynatılır.

Bu şerbet etimeklerin üzerine dökülüp çekmesi beklenir.

1 lt süt, irmik, vanilya ve 5 yemek kaşığı şeker sürekli karıştırılarak kaynatılır.

Biraz soğuyunca etimeklerin üzerine dökülüp soğumaya bırakılır.

Krem şanti 2 su bardağı süt ile çırpılıp tatlının üzerine yayılır.

Üzerine hindistan cevizi serpilir.

Buzdolabında 2-3 saat bekletilir


1 yorum:

  1. Tatlı çok tatlı olmuş. :) Birdahakine muhallebiye hiç şeker koymadan yapcam. Birde şerbetim etimeklere az gelmiş. Etimekler biraz kuru olmuş. Kare borcama yapsam belki tam olcak. Artık birdahakine.

    YanıtlaSil