20 Şubat 2008 Çarşamba

YAYLA ÇORBASI

Fotoğraf makinemin tarih ayarını sonunda düzelttim. :) Sıra geldi renk ayarına.

Çorba için;

Malzemeler
  • 1 su bardağı yoğur
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 lt soğuk su
  • 1/2 çay bardağı pirinç
  • 1/2 çay bardağı bulgur
  • 1/2 limon suyu
  • tuz, kırmızıbiber
  • Sıvıyağ

Hazırlanışı

Yoğurdu, unu ve yumurtayı çırpılır.
Suyu ilave edip yüksek ateşte kaynayana kadar karıştırılır.
Pirinç ve bulgur ilave edilip kısık ateşte pişirilir.
Yağda nane ve kırmızı biber yakılıp pişen çorbanın üstüne dökülür.

NOT:
Yoğurdun kesilmemesi için tuz en son konur ve pişen çorbanın ağzı kapatılmaz.

1 yorum:

  1. Ben de sevgili karımı, yaptığı bu yeni yemek sitesi için kutlar bol ziyaretçili günler dilerim :)) Yasin

    YanıtlaSil