Annemin yaptığı daha güzel oluyodu :( Ama sebebinide çözdüm. Ben tavanın azını kapatım o yüzden patatesler kızarmayıp haşlama gibi bişey oldular. Annemin patatesleri çıtır çıtır kızarmış olurdu. Artık birdahakine azını kapatmadan yaparım.
MALZEMELER; Patates, yumurta tuz sıvıyağ. Miktarlar kişi sayısına göre değişkendir. Ama yumurta az olması lazım. Omlet değil çünkü bu!!!!
YAPILIŞI; Küp küp doğranmış patatesler az sıvıyağda kızartılır.Tuz eklenir. Üstüne çırpılmış yumurta konulup karıştırılır.
Sahurda afiyetle yenir.
öznurcum ben patetsler piştikten sonra ocağın altını açıyorum bir iki dakika öyle pişiriyorum.altları kızarıyor.kapağını kapatmazsan çok daha uzun sürede pişer aklında olsun..ellerine sağlık..
YanıtlaSilbayılırım buna bazen çay saatinde çayın yanınada yaparım ellerine sağlık cnm
YanıtlaSilcanım ben de bayılırım yumurtalı patatese ellerine sağlık kızarmadanda olmuştur işte yumuşacık:)
YanıtlaSilolsun bu da haşla tarzı fena mı yani:)
YanıtlaSilpek severim ben de. kahvaltılarda harika olur,tabi şimdi sahurda:)
ellerine sağlık canım,
hayırlı cumalar..
Yumurtalı patatese asla hayır demem nefistir ,ellerinize sağlık.
YanıtlaSil