15 Nisan 2009 Çarşamba

HAMSİ TAVA

MALZEMELER

Hamsi
Mısır unu
Tuz
Sıvıyağ
YAPILIŞI
Hamsilerin kılçıkları ayıklanıp yıkanır.
Tuz ile harmanlanıp suyunun süzülmesi için süzgeçe bırakılır.
İki hamsinin iç kısmı birbirine bakacak şekilde yapıştırılıp mısır ununa bulanır.
Çok az sıvı yağda arkalı önlü kızartılır.
Afiyetle yenir :)

11 yorum:

  1. hamsi koydum ta ta tavaya
    sıçradı gitti ha ha havaya
    hamsinin gözleri yeşil yeşil
    geceleri uyuyor mışıl mışıl:))



    çok severim her türlü balığı,ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  2. çok zahmetli bir yemek hazırlamışsın canım nefis gözüküyor.ellerine sağlık nursenanın favori balığı:)
    sıcacık sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  4. ohhh ellerine sağlık ablacığım semiz otu ne oldu :) ben balığa bayılırım buğlama hariç nasıl pişerse pişsin yerim hele tava olursa oyyy...
    canım ablacım seni çok seviyorum :)

    YanıtlaSil
  5. Cok severim. Nefis görünüyorlar, ellerine saglik. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. iyi günler öznurcum, ellerine saglik cok lezzetli görünüyorlar..

    bloguma ugrarsan eger sana ait bir hediyem var kabul edersen beni cok mutlu edersin..

    YanıtlaSil
  7. abla benimde hediyem var narish in sanada verdiğini biliyorum ama kural gereği 7 kişi olcak ya :( benim daha 7 arkadaşım yok :( :(

    YanıtlaSil
  8. Uff harika olmuş.Bayılırım ben hamsi tavaya seninkide nar gibi kızarmış.Ellerine emeğine sağlık.olsada yesek.
    sevgiyle kal,

    www.meltemmutfakta.com

    YanıtlaSil
  9. cnm.ellerine sağlık.bu tabak bizim evin vazgeçilmezidir..slmlar

    YanıtlaSil
  10. Misler gibi kokusu bana geldi.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. GERÇEK DOSTLARIN KALPLERİ ARASINDA GÖZLE GÖRÜLMEYEN İPLER OLURMUŞ,
    İNSANLAR UZAKLAŞTIKÇA İPLER GERİLİR AMA ASLA KOPMAZMIŞ...

    YanıtlaSil