Hamsi
Mısır unu
Tuz
Sıvıyağ
YAPILIŞI
Hamsilerin kılçıkları ayıklanıp yıkanır.
Tuz ile harmanlanıp suyunun süzülmesi için süzgeçe bırakılır.
İki hamsinin iç kısmı birbirine bakacak şekilde yapıştırılıp mısır ununa bulanır.
Çok az sıvı yağda arkalı önlü kızartılır.
Afiyetle yenir :)
hamsi koydum ta ta tavaya
YanıtlaSilsıçradı gitti ha ha havaya
hamsinin gözleri yeşil yeşil
geceleri uyuyor mışıl mışıl:))
çok severim her türlü balığı,ellerine sağlık canım..
çok zahmetli bir yemek hazırlamışsın canım nefis gözüküyor.ellerine sağlık nursenanın favori balığı:)
YanıtlaSilsıcacık sevgilerimle..
çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık:)
YanıtlaSilohhh ellerine sağlık ablacığım semiz otu ne oldu :) ben balığa bayılırım buğlama hariç nasıl pişerse pişsin yerim hele tava olursa oyyy...
YanıtlaSilcanım ablacım seni çok seviyorum :)
Cok severim. Nefis görünüyorlar, ellerine saglik. Sevgiler.
YanıtlaSiliyi günler öznurcum, ellerine saglik cok lezzetli görünüyorlar..
YanıtlaSilbloguma ugrarsan eger sana ait bir hediyem var kabul edersen beni cok mutlu edersin..
abla benimde hediyem var narish in sanada verdiğini biliyorum ama kural gereği 7 kişi olcak ya :( benim daha 7 arkadaşım yok :( :(
YanıtlaSilUff harika olmuş.Bayılırım ben hamsi tavaya seninkide nar gibi kızarmış.Ellerine emeğine sağlık.olsada yesek.
YanıtlaSilsevgiyle kal,
www.meltemmutfakta.com
cnm.ellerine sağlık.bu tabak bizim evin vazgeçilmezidir..slmlar
YanıtlaSilMisler gibi kokusu bana geldi.
YanıtlaSilSevgiler.
GERÇEK DOSTLARIN KALPLERİ ARASINDA GÖZLE GÖRÜLMEYEN İPLER OLURMUŞ,
YanıtlaSilİNSANLAR UZAKLAŞTIKÇA İPLER GERİLİR AMA ASLA KOPMAZMIŞ...