27 Şubat 2009 Cuma

KURU PATLICAN YEMEĞİ ve PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 37.HAFTA

Herkese merhabalar,
Açılışı benim annanemin yeğeği ile yapmak istedim. Bu bir Kastamonu köy yemeği. Biz beğenerek yiyoruz inşallah sizde deneyip beğenirsiniz. Yalnız ufak bir sorun var. :) Bu yemeği yapabilmek için mevsiminde alınıp dilimlenip kurutulmuş patlıcana ihtiyaç var. Ben bu yemeği yapabilmek için annanemden aldım. Ama bu yaz kendimde kurutmaya niyetliyim. Bu arada bu yemeğimi ev sahipliğini http://sevincceden.blogcu.com' un yaptığı porselen demlik çay saati etkinliğine yolluyorum. Kendisine bol tarifli etkinlikler dilerim.
Gelelim malzemelere diycem ama hiçbirşeyin ölçüsü yok herşey göz kararı. zaten oyüzden benimki biraz fazla salçalı olmuş. normalde çok az salça atıyorlar.

Malzemeler

Kuru patlıcan dilimleri
1 kuru soğan
salça
pirinç
tuz,karabiber

Yapılışı

Patlıcanlar kaynar suya atılıp 2-3 dakika bekletilip soğuk su dolu bir kaba çıkarılır.
Yemeklik doğranan soğan biraz sıvı yağda kavrulur, salçası eklenip çevrilir.
Avuç içinde hafif suyu sıkılan patlıcanlar harcın içine alınır.
Pirinç, tuz ve karabiberi eklenip biraz su konup kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Pirinçler yumuşayınca yemeğiniz pişmiş demekti.

Afiyet olsun...

11 yorum:

  1. kastamonuya komşu olmamıza rağmen hiç duymamıştım bu yemeği... leziz görünüyor...

    YanıtlaSil
  2. Bende hiç başkasından böyle bi yemek duymadım zaten heralde bu annanemlerin köyünde yapılıyo. :) Bu arada iş ilanı için sağol ama o şirket ankaradaymış. Bense İstanbulda. Ama düşünmen bile yeter. Çooook teşekkürler. Bu arada Kastamonuya yakınız derken nerdensiniz???

    YanıtlaSil
  3. Kuru patlıcan yemeklere ayrı bir tat veriyor. Dolması da çok güzel olur offf... Ellerine sağlıkk..

    YanıtlaSil
  4. Ben hiç patlıcanın kurusundan yapılan yemek yemedim ama eminim çok lezizdir içindekilere bakınca harikaa!!!Ellerine sağlık canım.

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  5. Canım yemek çok güzel görünüyor
    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Öznurcum yemek süper de. Nereden bulacağız kurutulmuş patlıcanı... :) Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Ben bu yemeği biliyorum babacığım pek sever.Kastamonuluya nede olsa :)
    Eşise hiç sevmez patlıcanlı yemekleri az buçuk işte ben bayılırım kıymayıda patlıcana pek yakıştırırım doğrusu...
    Ellerine sağlık neffiss olmuş.Desteğinden dolayı teşekkür ederim arkadaşım güzel paylaşımlarda bulunmak dileğiyle...

    YanıtlaSil
  8. Öncelikle hoşgeldin ve çok tebrik ederim.inşallah hayırlısıyla bir iş bulursun
    ilk defa duyuyorum bu yemeği ama patlıcanlı herşey güzel oluyor nuda nefisstir.
    ellerine sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar.
    Diz çöreği için neden diz çöreği adı demişsiniz.
    İnanın bende bilmiyorum. Tarifi kaç yıldır yaparız. Özellikle bu tarifi şilede yaparlar. Diz çöreği derler.
    Sevgiler.
    İyi akşamlar.

    YanıtlaSil
  10. bende bayılırım kuru patlacan yemeğine pişirme kpek ilgimi çekmese de yeme konusunda rakip tanımam doğrusu :) ellerine sağlık ablacım ayrıca farketmedim sanma resimlerin de süper görünüyor.

    YanıtlaSil
  11. annem de bu yemegı soyle yapar kurutulmus patlıcanları dograr,suda yarı pısmıs olacak sekılde haslar,barbunyayı da aynı sekılde hasladıktan sonra tencerede soganı kavurur .salca patlıcan ve barbunyayı ekler kavurduktan sonra bulgur ve kaynar su ekleyerek yemegı pısırır.tabıı yemegı lezzetlendıren sey de pulbıber,acılı olursa cok guzel olur,bu arada bız de tokatlıyız.herkese ıyı okuyuslar

    YanıtlaSil