5 Temmuz 2008 Cumartesi

PDÇS-26 MEYVELİ PASTA

....En pratiğinden meyveli pasta tarifim porselen demlik çay saati 26'ya ev sahipliği yapan arkadaşımız Huriye için. Benim henüz kendi pasta kekimi yapmak için yuvarlak bir kek kalıbım olmadığı için hazır pasta tabanlarla idare ediyoruz. İnşallah en kısa zamanda bende kendi keklerimi yaparım. Bir de edimdiğim deneyime göre pasta yapanların alması gereken bir diğer mutfak eşyasıda pastayı taze tutmak için üstü kapaklı saklama kabı. İnsanın ihtiyaçları hiç bitbiyor. Biz en iyisi tarifimize geçelim;

Malzemeler
  • Pasta taban
  • Hazır pasta kreması (vanilyalı)

  • Çilek,şeftali,muz

Yapılışı

Pasta tabanın altı biraz süt ile ıslatılır. Kutunun arkasına göre hazırlanan pasta kremasından biraz sürülüp ince kesilmiş meyveler yerleştirilir. Süt ile ıslatılmış pasta tabanın üstü meyvelerin üstüne yerleştirilip kalan krema ile pasta kaplanır. İstenen meyve ile süslenip dolapta 1-2 saat dinlendirilir.
AFİYET OLSUN...

3 yorum:

  1. Merhaba canim,öncelikle etkinlige katildigin için çok tesekkür ediyorum,etkinligimiz bu pazar aksami son buluyor,baska güzel tariflerinle de beklerim,olurmuu. Pasta sahane ellerine saglik,pratik ama eminim ki çok lezzetli olmustur,görüntüsü harika zaten,tarifin sonra yayinda olacak,hosçakal canim.


    AYRICA : PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKIYOR..Yayına Hazırlayanlarhttp://nasibim.blogcu.com/http://birdemliksohbet.blogspot.com/Sorumlu Müdür http://selmahlc.blogcu.com/Grafik Tasarım Düzenleme Yagmur İparSizde sununumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey adınızı sitenizin adresini dergide yer almasını istediğiniz tarifin adını tarifin link adresini göndermeniz yeterli olacaktır:)
    Örnek isim: SEVİL SAHİN
    Site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com/
    Tarif : SALATAYARIŞMASI
    Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/search/label/SALATA%20YARI%C5%9EMASI%20TAR%C4%B0FLER%C4%B0

    YanıtlaSil
  2. Canim pastan cok güzel olmus,hem pratik hemde nefis ellerine saglik

    YanıtlaSil
  3. günaydın canım ... pastan harika duruyor tadına süperdir eminim... herşey gönlünce olsun canım görüşmek üzere sevgiyle kal

    YanıtlaSil