8 Temmuz 2008 Salı

KABAK SALATASI # PDÇS-26



.....Tarifim yakalamışken kaçırmayayım dediğim porselen demlik çay saati-26'ya ev sahipliği yapan arkadaşımız Huriye'ye gitsin. Kolay gelsin canım harika, bol katılımlı bir etkinlik oldu tebrikler.


....Salatayı ölçüsüz, göz kararı yaptığım için; miktar size kalmış kafanıza göre takılın ama unutmayınki kabak piştikçe azalan bir sebzedir!!

....Kabaklar soyulup yıkanır ve rendelenir. Biraz sıvı yağda yumuşayana kadar sotelenir. Tuzu karabiberi ayarlanıp soğumaya bırakılır. Yoğurt, dövülmüş sarımsak mayonez karıştırılır. Kabak yoğurtlu sos ve varsa kıyılmış dereotu ile karıştırılır. Üstüne süs olsun diye yağda nane toz kırmızıbiber yakılıp dökülür.
AFİYET OLSUN.......

2 yorum:

  1. Öznur,cum hem hafif hemde doyurucu olmus salatan eline saglik canim

    YanıtlaSil
  2. Tatlim bu guzel yorumun sirin yorumun için çok tesekkur ediyorum,etkinlik pazar aksami bitiyor guzelim yine beklerim tamam mi...tekrardan da katildigin için ayri ve çok buyuk tesekkur ediyorum,harikasin,çok sagol...salata da sahane,kabak slaatasi tam yaz salatasi nefiiis. Öpuyorum gulum hadi hosçakal,diger tariflere kosayim,optum.

    AYRICA : PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKIYOR..Yayına Hazırlayanlarhttp://nasibim.blogcu.com/http://birdemliksohbet.blogspot.com/Sorumlu Müdür http://selmahlc.blogcu.com/Grafik Tasarım Düzenleme Yagmur İparSizde sununumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey adınızı sitenizin adresini dergide yer almasını istediğiniz tarifin adını tarifin link adresini göndermeniz yeterli olacaktır:)
    Örnek isim: SEVİL SAHİN
    Site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com/
    Tarif : SALATAYARIŞMASI
    Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/search/label/SALATA%20YARI%C5%9EMASI%20TAR%C4%B0FLER%C4%B0

    YanıtlaSil