11 Temmuz 2008 Cuma

HÜNKAR BEĞENDİ

Herkese merhabalar,

.....Dün bizim buranın semt pazarıydı. Yazın taze taze ve ucuza bulunan sebzeleri kışında kullanmak için kendimce biraz hazırlık yapıyım dedim. Bezelye, fasülye, patlıcan ve çilek alıp dondurucuya koydum. Bakalım kışın tazesi gibi olacaklar mı? Bu arada patlıcanları közleyip koydum.Bezelye ile çileği ayıklayıp yıkayıp poşetleyip koydum. Daha fasülyeyi nasıl koycağıma karar veremedim. tavsiyesi olan var mı?
Közlediğim patlıcanların bir kısmı ile dolaptaki birazcık haşlanmış etler için beğendi yapıyım dedim. Biliyorum beğendi haşlanmış et ile olmaz ama o etlere birşey yapmazsam o hali ile yenmezdi. Bende biraz sıvıyağ salça ve etleri soteleyip, beşamel sos ile karıştırdığım ezilmiş patlıcanların üstüne koyup servis yaptım. İdare ederdi en azından etler ziyan olmadı. İnsan mutfakta zaman geçirdikçe yiycekleri değerlendirmeyi,saklamayı, değişik formüller üretmeyi öğreniyor. Kişisel bloglarında bence bu yönden faydası var. Yapıp denediklerimizi, deneyimlerimizi birbirimizle paylaşmamız çok güzel birşey.


Sevgiyle kalın.......



4 yorum:

  1. selam canım...hünkar begendi harika görünüyor.eline saglık..bende taze fasülyeyibir tencereye bol domates dograyıp fasülye ile iyice kavuruyorum.soguduktan sonra kilitli poşetlere koyup derin dondurucuya kaldırıyorum...kışın pişirmesi çok pratik oluyor...sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. merhaba.nasılsınız ben zehra.mutfakta var olanla yeni güzel lezzetmek zanaat bence güzel görünüyor hünkar begendi.selm

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık harika olmuş,sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. öznur'cum hünkar beğendi nefis olmuş, ellerine sağlık.. Keki denemene de çok sevindim, afiyetler olsun.. Benim için hiçbir sakıncası yok, eminim Müge de mutlu olur :) Sevgiler, güzel pazarlar..

    YanıtlaSil