5 Mayıs 2008 Pazartesi

ÇİRİŞ


Uzun süredir pazarda görüp almaya cesaret edemediğim çiriş otundan en sonunda aldım. Ve çok memnun kaldım. Bu hafta yine alacağım. Çiriş hakkında bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. İnternetten ufak bir araştırmadan sonra zeytinyağlısını yapmaya karar verdim. Birazınıda haşlıyıp sarımsaklı yoğut, tuz, limon ile karıştırdım. Ancak onun fotoğrafını çekmeyi unutmuşum. :( Ben onu daha çok beğendim. İşte zeytinyağlısının tarifi.(tıpkı pırasa gibi pişiiriliyor)

Malzemeler

Yarım kilo çiriş
1 soğan
1 havuç
1/2 çay bardağı pirinç
2 domates
sıvıyağ
tuz, limon suyu

Yapılışı

Yemeklik doğranmış soğan ve havuçlar yağda kavrulur.
Küp küp doğranmış domatesler ilave edilip pişirilir.
Temizlenip doğranmış çirişler ve pirinç ilave edilip pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.
Tuzu ve limonu ayarlanıp ocaktan alınır.

5 yorum:

  1. ilk defa duydum bu otu...

    görüntüsüde pırasaya benziyor zaten...

    ellerine sağlık....nefis görünüyor...

    çatallamak geldi içimden.....

    öpüyorum canım...

    YanıtlaSil
  2. bende çok kez gördüm ama cesaret edemedim madem çok güzel oluyor denemek lazım. Ellerine sağlık. Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  3. bende pirasa sandim basta :) cirisi bende hic duymadim, ama cok lezzetli görünüyor , ellerin dert görmesin canimmm ...

    kocaman sicacik sevgilerimle ..

    YanıtlaSil
  4. ablacım biliyosun ben pırasaya bayılırım merak ettiğim bişi var pırasa gibi pişiriliyor ya görünüşü de prasayabenziyo acaba tadı neye benziyo artık ben ankaradan dönünce banada pişirirsin :)) çok lezzetli görünüyo kanımca sevgiler ÖzGeE...

    YanıtlaSil
  5. bende ilk defa duydum bu otu,önce pirasa zannettim topragimiz verimli cesit cesit otlar bitiyor üstünde,saglikli hafif bir yemek olmus eline saglik canim

    YanıtlaSil