4 Mayıs 2008 Pazar

FIRINDA ALABALIK



...Ailecek sevdiğimiz ender balık türlerinden biri. Diğerleri hamsi, mezgit ve palamut. Fırında piştiği içinde çok hafif bir yemek oluyor. Balıkları temizleyip yıkadıktan sonra zeytin yağlı, tuzlu ve baharatlı istenirse sarımsaklı sosta bekletiyoruz. En alta biraz haşlanmış patates, dilimlenmiş domates dizip üzerine balıkları yerleştiriyorsunuz. Aralara yeşil soğan, manatar, çarliston biber, közlemelik kırmızı biber koyup fırına veriyoruz. (balıkların üsütne limon dilimleri koyabilirsiniz. Ben unutmuşum:) İçinin iyi pişmesi için üerine çizik atabilirsiniz.

Bol marul salatası ile süper bir yemek oluyor. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. elinize sağlık nefis görünüyorlar,hayırlı günler diliyorum....

    YanıtlaSil
  2. OOOO balıklar harikaaa görünüyor ellerine sağlık...

    YanıtlaSil