29 Nisan 2008 Salı

PATATES ÇORBASI



........Bu hafta yine rejime başladık. Bu seferki biraz daha sıkı. Mesela dün akşamki menümüzde sadece çorba ve piyaz vardı. Keşke piyazında fotoğrafını çekebilseydim salata yarışmasına yollardım. Gerçi pek ahım şahım birşey değildi bilindik kuru fasülye piyazı idi. İnşallah başka tarifle katılırım.

........Gündüzden akşam için ne çorbası yapsam diye düşünürken filizlenmeye yüz tutmuş patateslerimi görüp patates çorbası yapıyım dedim ama daha önce hiç yapmadığım için güvenilir bir kaynaktan yararlanmam gerekiyordu. Ve kısa bir süre önce biten Lama arkadaşımızın evsahipliğini yaptığı çorba ye etkinliğine başvurdum. Karşıma çıkan ilk patates çorbasının tarifini bir kağıda yazıp mutfağa yöneldim. Çorbanın tarifi www.bulbulunyeri.blogspot.com'dan. Yazının başlığına tıklayarak tarife ulaşabilirsiniz.

Not: Ben yağda birazda nane yaktım. Birde karabiberde çok yakışıyor bu çorbaya. Biz beğendik inşallah sizde beğenirsiniz.

4 yorum:

  1. çok merak ettiğim bir çorba....

    patatesi çok seviyorum ama çorbasını hiç yapmadım..denemek lazım..

    ellerine sağlık....harika görünüyor...

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  3. hayatım çorban beni yedi bitirdi.niye de:))canım midem küçüldü bu aralar anca çorba kıvamında birşeyler yiyebiliyorum, haliyle çok lezzetli görünüyor.:))olsa da yesem valla.süpersin,ellerine sağlık

    sevgiler

    bu arada ayarlardan kelime doğrulamayıda kaldırır mısın o da ömrümü yedi,yanlış okuyorum uykusuzluktan ya :)))

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Öznur,
    öncelikle nezaketin için teşekkür ediyorum.Rejiminde başarılar ve kolaylıklar diliyorum.
    Çorbanın kokusu buraya kadar geliyor, benden daha güzel yapmışsın.
    Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil