20 Mart 2008 Perşembe

FIRINDA MÜCVER


Bu akşamki menümüzde fırında mücver ve pirinç çorbası var. İlk tarifimi Lezzet dergisinin mayıs 2007 sayısından aldım. Ordaki adı fırında kabak köftesi idi. daha önce yapmıştım ve yiyen herkes beğenmişti. Tavsiye ederim yani. İkinci tarifim ise Firdevs Altındaş'ın yemek kitabından. İlk evlendiğim zaman almıştım. Gerçektende çok faydasını gördüm ve hala görmekteyim. :))))))))))
Malzemeler
  • 6 adet kabak
  • 5 dal taze soğan
  • Dereotu
  • Maydanoz
  • 2 yumurta
  • 1,5 çay bardağı un
  • Beyaz peynir
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz, karabiber
Yapılışı
  • Kabaklar temizlenip rendelenir ve bir süzgeçe konulup bekletilir.
  • Maydonoz, dereotu, taze soğan temizlenip küçük küçük doğranır.
  • Yumurta, kabartma tozu, un, beyazz peynir derin bir kaba konulup karıştırılır.
  • Kabak sıkılarak ilave edilir.
  • yeşilliikler, tuz ve karabiberide ilave edilip karıştırılır.
  • Yağlamış fırın tepsisine yayılıp önceden ısıtılmış 180 derecede 10 dakika pişirilir.
  • Üzerine kaşar rendesi konulup 10 dakikaka daha pişirilir.
AFİYET OLSUN..................

3 yorum: