25 Mart 2008 Salı

SOSİSLİ VE ZEYTİNLİ ATIŞTIRMALIKLAR-PEYNİRLİ BÖREK

Bu akşamki misafirlerim için iki tane tuzlu iki tane tatlı bir tanede salata yaptım. Tatlı olarak kek ve dün yaptığım neye niyet neye kısmet kurabiyelerim, salata olarak amerikan salatası, tuzlu olarakta Disal'in sosisli lokmalarını ve kayınvalidemden öğrendiğim peynirli böreği yaptım. Ama eminim her ikiside benden güzel yapıyodur bunları.
Sosisli lokmaların tarifine disalin sayfasından bakabilirsiniz. Ben sadece yarım ölçü ile yaptım, o bile fazla geldi artan hamuru sonra kullanmak üzere buzluğa kaldırdım. Birde ben sosisliye ek olarak zeytinli de yaptım. çok güzel oldular denemenizi tavsiye ederim.
Kayın validemden öğrendiğim peynirli börek ise oldukça kolay bir tarif. Ayrıca pişirmeden buzluğa koyulup ani misafir için ilkyardım çantası görevi görüyor doğrusu. İç malzemesinin bir ölçüsü yok. Peynir, süt, yoğur, 1 yumurta, sıvıyağ, maydonoz ve tuzla bir karışım yapıyorsunuz. Hafif akışkan olacak. 1 yufkanın üstüne bu karışımdan sürüp üstüne diğer yufkayı serip karışımdan sürüyoruz. son yufkayada aynı işlemi uyguluyoruz.(yani 3 yufka lazım) Üst üste dizilen yufkaları rulo yapıyoruz. 2cm genişliğinde kesip tepsiye yan yatırıp diziyorsunuz. Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpip pişiriyorsunuz.
Ben biraz bol sarmışım ortaları biraz boşluklu oldu. Tavsiyem sıkı sarın. :)
Afiyet olsun....


3 yorum:

  1. nefis olmuş bu tuzlu atıştırmalıklar..

    ellerine sağlık hayatım. Zeytinin gridiği herşeyi severimö :)


    sıcacık sevgiler.

    www.misssgibi.com

    YanıtlaSil
  2. valla tam benlik en sevdiğim şeydir löp löp atıştırmak.sofraları oldum olası sevmem zaten :)))süper görüntü ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. Cok lezzetli görünüyorlar,ellerine saglik canim.Sevgiler.

    YanıtlaSil