2 Mayıs 2009 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

Herkese Cumartesi akşamından merhabalar,
Bugün sabah kahvaltıda melemen, öğle yemeğinde bitmek bilmeyen mercimek çorbası ve haşlanmış tavuk, ikindide hamburger menü :) henüz akşam yemeğini yemedim.
gelelim bir önceki yazımda geçen enginar yemeğinin tarifine.

MALZEMELER
  • 2 adet enginar
  • 1 er adet havuç soğan patates
  • 1 avuç bezelye
  • 1 limon
  • tuz,sıvıyağ

YAPILIŞI

  • Enginarlar limonlu suda haşlanmaya bırakılırken,
  • Yemeklik doğranmış soğan küp küp doğranmış havuç ile sıvı yağda sotelenmeye başlanır.
  • Küp küp doğranmış patateste ilave edilip sotelenir.
  • Bezelyeler ilave edilip bir iki çevirilir.
  • Enginarlar sebzelerin üzerine ters kapatılır.
  • Enginarların haşlanma suyuna silme 1 yemek kaşığı un ilave edilip çırpılır. Bu suda sebzelere ilave edilip kısık ateste sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
  • Servis yaparkende enginarların üstüne sebzeler konur.
  • AFİYETLE.....

6 yorum:

  1. Cok nefis görünüyor, ellerine saglik canim. Iyi pazarlar.

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine kolallarına sağlık çok güzel görünüyor enginarlar şöyle üzerinede bol limon nefis olmuştur.Dereotunu sevmiyorsunuz herhalde merak ettim.Kocaman öpüyorum canım..

    YanıtlaSil
  3. ben daha önce hiç yemedim ama görünüşü güzel görünüyor üstündeki bezelye ve patateslerini yiyebilirim :)

    YanıtlaSil
  4. Canım ne kadar lezzetli ve güzel görünüyor.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Canım ya nerdesin özletiyorsun kendini çok aralık veriyorsun.Alıştırdın beni buralara sen yoksun:)yok öyle kaçmak.selamlar sevgiler canım..

    YanıtlaSil