Erişte
1 büyük soğan
100 gr kıyma
1 domates
2 tatlı kaşığı salça
Yoğurt
Sarımsak
sıvıyağ
tuz, karabiber, toz kırmızıbiber
YAPILIŞI
Erişteleri tuzlu suda haşlayın.
soğanı sıvı yağda kavurun. Kıymayı ekleyip rengi dönene kadar kavurun.
Küp küp doğranmış domatesler ile salçayı ilave edpip kısık ateşte pişmeye bırakın.
Kıymalı harcın içine biraz eriştelerin haşlama suyundan katın.
Tuzunu karabiberini ayarlayıp ocaktan alın.
Haşlanmış eriştelerle karıştırın.
Servis ederken sarımsaklı yoğurt ve biraz yağda yaktığınız kırmızı tozbiber ile süsleyin.
Afiyetle...
Oh oh bol yoğurtlu mımm:) Harika bir öğlen yemeği olur:)
YanıtlaSilKardeşim yapim en iyisi:) Ellerine sağlık..
Cok nefis görünüyor, ellerine saglik canim. Sevgiler.
YanıtlaSilMantı yerine yapılabilir. Çok başarılı bir sunum, tabak o kadar lezzetli görünüyo ki. Ellerine ve fikrine sağlık:)
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık erişteyi çok severim. bana çok güzelgörünüyorlar
YanıtlaSilEnfes bir görüntü.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
Sevgiler.
*Güller hep ellerinde açsın,
YanıtlaSilama dikenleri batmasın.
Sevda hep seni bulsun,
ama seni yaralamasın.
Mutluluk hep yüreğine dolsun,
ama beni unutturmasın..
Ellerine sağlık , çok güzel görünüyor,
YanıtlaSilsevgilerimle
harika bir yemek ..ellerine saglık.sevgiler.
YanıtlaSilCok guzel gorunuyor, ellerine saglik.
YanıtlaSilGuzel bir hafta sonu diliyorum...