4 Mart 2009 Çarşamba

KIYMALI ERİŞTE

MALZEMELER
Erişte
1 büyük soğan
100 gr kıyma
1 domates
2 tatlı kaşığı salça
Yoğurt
Sarımsak
sıvıyağ
tuz, karabiber, toz kırmızıbiber
YAPILIŞI
Erişteleri tuzlu suda haşlayın.
soğanı sıvı yağda kavurun. Kıymayı ekleyip rengi dönene kadar kavurun.
Küp küp doğranmış domatesler ile salçayı ilave edpip kısık ateşte pişmeye bırakın.
Kıymalı harcın içine biraz eriştelerin haşlama suyundan katın.
Tuzunu karabiberini ayarlayıp ocaktan alın.
Haşlanmış eriştelerle karıştırın.
Servis ederken sarımsaklı yoğurt ve biraz yağda yaktığınız kırmızı tozbiber ile süsleyin.
Afiyetle...

9 yorum:

  1. Oh oh bol yoğurtlu mımm:) Harika bir öğlen yemeği olur:)
    Kardeşim yapim en iyisi:) Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Cok nefis görünüyor, ellerine saglik canim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Mantı yerine yapılabilir. Çok başarılı bir sunum, tabak o kadar lezzetli görünüyo ki. Ellerine ve fikrine sağlık:)

    YanıtlaSil
  4. canım ellerine sağlık erişteyi çok severim. bana çok güzelgörünüyorlar

    YanıtlaSil
  5. Enfes bir görüntü.
    Ellerine sağlık canım.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. *Güller hep ellerinde açsın,
    ama dikenleri batmasın.
    Sevda hep seni bulsun,
    ama seni yaralamasın.
    Mutluluk hep yüreğine dolsun,
    ama beni unutturmasın..

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık , çok güzel görünüyor,
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  8. harika bir yemek ..ellerine saglık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Cok guzel gorunuyor, ellerine saglik.

    Guzel bir hafta sonu diliyorum...

    YanıtlaSil