11 Kasım 2008 Salı

BEYAZ LAHANA SALATASI



Herkese merhabalar,

Bu hafta sonu Çınarcık ve Armutlu'ya ufak bir gezi düzenledik. Bir geceliğinede İhlas Armutlu Tatil Köyü'nde kaldık. Temiz, manzarası güzel, kaplıcasuyu, havuz harikaydı. Eğer ayarlaya bilirsek kurban bayramında da bir kaç günlüğüne gitmeyi düşünüyoruz.

Salataya gelince önceden yapıp yayınlayamadığım bir tarif. Gerçi o kadar basit ki uzun uzun tarif vermiyim. Miktarınıda kişi sayısına göre göz kararı ayarlayın. Beyaz lahanayı yıkayıp yapraklarını ince ince doğruyoruz. Havucu rendeliyoruz. Yoğurt ve arzuya göre mayonez (ben katmadım) ile karıştırıp servis yapıyoruz. Üstündeki cevizler tamamen süs amaçlı konulmuştur. Ama içinede parçanalıp koymak mümkün. Ancak burda kendime ve size bir not; bence kesinlikle tuz koymayın.


Afiyet olsun...


Bu arada biraz önce değişik bir site keşfettim.http://www.360tr.com/ müzelerin ve değişik mekanların 3 boyutlu görüntüleri var. Tam ekran yaptığınızda gerçekten geziyomuş gibi hissedebiliyosunuz. İyi gezmeler. :)

9 yorum:

  1. Ellerine saglik canim...salata enfesss...link için sagol bende sonra bir gezintiye çikayim...kendine iyi bak

    YanıtlaSil
  2. selamm. lahanayı duyar duymaz geldim:) ama lahanadan daha güzel bi lahana bebek gördüm sanki:)) Maşallah Allah nazarlardan saklasın ayşe nilinizi. armutlu tatil köyünü gezdirmek için sürekli evi arayıp duruyolar en sonunda bastım fırçayı:) aman diyim bi giden pişman bi gitmeyen . yani şu tanıtım amaçlı gezide bahsediyorum. Sofra öçlemi bin pişman olmuştu gittiğine:) yemekler nefis elelrine sağlık canım . sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Ara sıra bende yaparım lahana salatasını çok severim.
    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. bu enfes salatanın ardından gezmeye gidiyorum müzeleri

    ellerine sağlık
    sevgilerr

    YanıtlaSil
  5. Benim de çok sevdiğim bir salatadır bu. Ellerine sağlık canım.

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  6. Bende çok beğeniyorum lahana salatasını.
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Nefis bir görüntü ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  8. çok leziz bir salata olmuş.. ellerine sağlık.. sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Sebzeler icinde en faydali saglikli sebzedir,böyle cig olarak yendiginde bütün vitaminiyle yenmis oluyr,bende yapiyorum .Canim eline saglik mevsiminde bol bo yemek lazim

    YanıtlaSil