8 Ekim 2008 Çarşamba

SEBZELİ TARHANA ÇORBASI


.................Çok çorba tüketen bir aile olaraktan bazen aynı çorbayı içmekten sıkılabiliyo insan. Tarhanada yapımı en kolay çorba olduğu için en sık tüketilen çorba bizim evde. Onada biraz renk katmak için biraz yeşil biber ve domates kavurup 2 kaşık tarhana ve soğuk su ilave edip kaynattım. Birdahakine kıymalısını deniycem.




......Bu takvim de aylara göre balık takvimi. Yani hangi ayda hangi balıklar lezzetlidir hangileri yenilebilir!!! Hangileri yenmez!!!!!!!!!! Balık sezonunun açılması ile birlikte evlerde balık yenmeye başlandı. Sizlerinde faydalanacanığızı düşünerekten bloğa koyıyım dedim.
Afiyet olsun...

5 yorum:

  1. selam.bizde sofraya çorbasız oturmayız..nefis bir tarhana çorbası olmuş..elinize saglık.sevgiler.
    http://hunerlieller.net

    YanıtlaSil
  2. canım ellerine sağlık tarhana çorbası bence engüzel çorba.afiyet olsun.sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Öznurcum, tekrar hoşgeldin.tarhana çorbası da benim en sevdiğim çorbadır diyebilirim.her gün yesem bıkmam.ellerine sağlık, pek nefis görünüyor.takvim içinde sağol canım.öpüyorum kocaman.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Balık takvimi çok kullanışlı oluyor benimde dolabımda asılı.

    tarhana çorbası nefis.

    ellerinize sağlık

    sıcacık sevgiler öznur

    YanıtlaSil
  5. Benim gibi bir balık bağımlısı için bu takvim çok iyi oldu.tarhana çorbasınıda çok severim birde benim ufaklığa bir alıştırabilsem çok faydalı bir çorba ama daha ilk kaşıkda limon yemiş gibi yüzünü ekşitiyor
    sevgiler

    YanıtlaSil