9 Ekim 2008 Perşembe

GÜLLAÇ

............Ramazandan kalma bir tatlı tarifi. Ramazanda açlık başıma vurduğu için bloğuma hiçbir şey ekliyememiştim. Buda yapıpta yayınlayamadığım güllacım. İlk güllaç denemem dikdörtgen bir borcama paket üzerindeki tarifin aynısını uygulamam oldu ama misafirler dahil ben bile beğenmedim. :( Resimdeki güllacıda eşim ve kendim için sadece 2 kase yaptım diğerine göre çok daha güzel oldu. Bence önemli olan süt ile şekerin oranı ve bol malzemeli olacak. İlk denememdeki çok şekeri olmuştu bide onun sütünün içine 1 paket vanilya eklemiştim biz pek beğenmedik vanilyalı. O yüzden bunları vanilyasız yaptım. Tabii zevkler ve renkler tartışılmaz. Mesela biz gül suyuda katmadık. Ve bol sütlü yaptık. En iyisi tarife geçiyim.

Malzemeler

Güllaç yufkası
3 su bardağı süt
1/2 su bardağı şeker
Hindistan cevizi
File fındık
File şam fıstığı

Yapılışı

2 bardak süt ile şeker kaynatılıp ocaktan alınır. İçine kalan süt konup karışımın ılıması sağlanır.
Güllaç yapraklarını yapacağınız kaba göre parçalayıp tek tek yerleştiriyosunuz ve her seferinde sütten biraz biraz döküp yaprakların yumuşaması sağlanır. İsterseniz orta katta hindistan cevizi, fındık serpilebilir. En üstünü süslemeden önce dolapta soğotulup sütün tamamını çekmesi sağlanır. yenmeden önce enüstünün süslemesi yapılıp servis edilir. Eğer süt artarsa dolaptan çıkardıktan sonra üstüne koyabilirsiniz (çok sütlü sevenler için)

Afiyet olsun....


5 yorum:

  1. eline sağlık canım güzel görünüyor...

    YanıtlaSil
  2. koca ramazan geldi geçti bi güllaç yapıpda yiyemedim nasip olmadı gittiğim yerdede ramazan olmasada yapmak lazım!! eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. öznurcum güllacı çok severim.gerçi sevmediğim tatlı yokturya:)
    seninki de nefis görünüyor.ramazanda üç kere falan yaptım.paketten biraz artmıştı.canım çok çekti şimdi.o kalanı bende bu tarifle yapayım.ellerine sağlık arkadaşım.öpüyorum sevgilerimi bırakıyorum...

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık Öznur'cum çok güzel olmuş.. Palamut konusunda, inanmaz olur muyum, senle daha önce de böyle güzel bir tesadüfte buluşmuştuk :)

    YanıtlaSil
  5. Ellerine saglik,gullaç harika gorunuyor,sahane...sevgiler

    YanıtlaSil