Bu kısırı Ankara Gazi Üniversitesinde okuyan kardeşim Özge için yapmıştım.
Malzemeler
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 2.5 su bardağı kaynar su
- 2 domates
- 1 salatalık
- 4-5 dal taze soğan
- 3-4 yaprak marul
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 limon suyu, sıvıyağ
- tuz, nane , kırmızı biber, kimyon
Hazırlanışı
Kısırı kapaklı bir kaba alıp üstüne tuzu ve kaynar suyu koyup kapağını kapatın.
Diğer malzemeleri hazırlayana kadar dinlensin.
Domatesi ve bütün yeşillikleri küçük küçük doğra.
Kabarmış olan bulgura yağı limonu salçayı ve baharatları ekleyip iyice karıştır.
Kalan bütün malzemeyide ekleyip tekrar karıştı.
Damak zevkinize göre bütün malzemelerde oynama yapabilirsiniz.
afiyet olsun....
kısırın tadına doyamamıştım o günü hatırlıyorumda :) aslında milföylerde benim içindi hatta yolda gelirken onları ben almıştım hey gidi günler. aslında ablamın yaptığı herşey nefis oluyo yani ablam die söylemiyorum bence tarifleri kaçırmayın derim ben seni ve yaptığın herşeyi seviyorum ablacım. sevgilerle gazili kardeşin Özge...
YanıtlaSil